Over DimDio

Welkom op mijn website van DimDio, een coachingspraktijk voor kinderen, pubers én hun ouders. Op deze site lees je wat coaching is en op welke manieren ik hier invulling aan kan geven. Heb je na het lezen nog vragen, neem dan gerust contact met me op.

Opgroeien en opvoeden zijn uitdagingen

Elk kind, elke puber en ook elke volwassene heeft talenten én beperkingen. Dat is heel gewoon. Sommige vaardigheden gaan je gemakkelijk af en andere wat minder. Veel dingen kun je leren als je dat wilt. En soms moet je accepteren dat je ook grenzen hebt in wat je aankunt. Meestal vind je bijna vanzelfsprekend je eigen weg. Een weg die bij je past en waarop je je goed en gelukkig met jezelf en je omgeving kunt voelen.

Zeker kinderen en jongeren die nog in ontwikkeling zijn, moeten hun weg nog ontdekken: “Wie ben ik? Wat kan ik? Hoe hoor ik erbij?” Door met allerlei activiteiten mee te doen leren ze zichzelf steeds beter kennen. In het gezin, op school, in de omgang met vrienden en vriendinnen leren ze steeds meer vaardigheden aan en ontdekken wat ze leuk vinden en wat niet.
Ook ouders hebben een weg te gaan om hun kind te ondersteunen bij het opgroeien. Iedere leeftijdsfase vraagt van hen weer andere vaardigheden.

Zowel opgroeien als opvoeden zijn uitdagingen. Er is geen kind dat nooit eens een dipje heeft en er is geen ouder die nooit eens twijfelt.

Zorgen of vragen

Maar soms stelt een kind je als ouder voor andere uitdagingen dan die van een gemiddeld kind.  Door bepaalde belemmeringen of gebeurtenissen kun je je zorgen gaan maken. Je merkt dan dat je kind niet goed meer in zijn/haar vel zit of dat het zich anders ontwikkelt dan dat je zou wensen.

Je weet niet goed wat je hier aan kunt doen en voelt je onzeker: “Zit ons kind nog op de goede weg? Kan het zich wel ontplooien tot de gelukkige en zelfstandige jongere, die we voor ogen hebben?  Benutten we alle kansen? Hoe kunnen we voorkomen dat de problemen groter worden? Wat kunnen we doen?”

DimDio kan met professioneel inzicht meedenken en ondersteuning bieden. De hulp is laagdrempelig. Een verwijzing is niet nodig. Dikwijls is een kort traject voldoende om daarna op eigen kracht weer verder te gaan. Door een oplossingsgerichte, praktische aanpak lukt het vaak al snel om effectieve  stappen te zetten en om het vertrouwen terug te krijgen, zowel bij het kind als bij de ouders.

DimDio staat voor: Denken In Mogelijkheden en Denken In Oplossingen.  Ik vind het een echte krachtterm, die als naam goed past bij het karakter van mijn coachingspraktijk. Dus: “DimDio !

De tekeningen op mijn website symboliseren de denkwijze van DimDio:  Als je anders kijkt naar je situatie zul je altijd oplossingen zien!  De vergelijking met mijn tekeningen: als je anders naar een soms willekeurig getrokken lijn kijkt zie je dat deze veel meer mogelijkheden in zich heeft.